در هفته نامه کشاورزی مزرعه کارآفرینی به مهمترین اخبار هفته اشاره می‌شود. در ادامه اخبار مهم و کاربردی کشاورزی در هفته چهارم آبان ۱۳۹۹ را مشاهده می‌کنید.

در هفته‌نامه کشاورزی این هفته می‌خوانید:

  • * ایران از نظر حجم ذخایر غلات در رتبه نهم دنیا قرار دارد
  • * شهرک‌های کشاورزی همانند بهشتی برای سرمایه گذاری است
      • – واگذاری ها و تسهیلات ارائه شده
      • – تولیدات محصولات کشاورزی شهرک های کشاورزی به 600 هزار تن تا پایان سال میرسد
  • * مصوبات ششمین جلسه ستاد عالی گلخانه ها
      • – تسهیل فرآیند تاسیس گلخانه
      • – رصد میزان کشت و تولید محصولات مختلف باغبانی و گلخانه ای
      • – بررسی تخصیص آب به گلخانه‌ها در جلسه هیئت دولت
      • – احصاء موانع تولید به همراه احکام پیشنهادی 
      • – ایجاد بخش تحقیقات گلخانه‌ای در مغان اردبیل
      • – ارزیابی مجدد افزایش ضرایب توثیق ارزش سازه و تجهیزات گلخانه ای
      • – ارائه راهکار مناسب برای تامین و پرداخت تسهیلات بانکی
      • – پیگیری ساماندهی زیرساخت های مورد نیاز برای صادرات محصولات گلخانه ای
  • * عملیات جنگل‌کاری در سال جدید در سه فاز جنگل‌کاری، زراعت چوب و صیانت از جنگل‌ها
  • * قاچاق آفتی که منافع ملی را هدف قرار می دهد
      • – تجارب تلخ ایران در ورود آفات به واسط قاچاق
  • * مهمترین وظیفه سازمان جنگل‌ها حفظ منابع پایه و صیانت از جنگل‌ها و مراتع است
  • * 2 هزار میلیارد تومان تسهیلات در قالب کشاورز کارت هایی تا سقف 20 میلیون تومان
  • * افتتاح شهرک‌های استارت‌آ‌پی بخش کشاورزی
  • * برداشت سنجد در شاهرود

ایران از نظر حجم ذخایر غلات در رتبه نهم دنیا قرار دارد

به گزارش فائو (سازمان جهانی خواروبارو کشاورزی ملل متحد)؛ ایران از نظر حجم ذخایر غلات در رتبه نهم دنیا قرار دارد.

در سال زراعی گذشته ایران توانسته است 21.6 میلیون تن غله تولید کند.  طبق این گزارش؛ نسبت به سال زراعی قبل‌تر، تولید غله حدود 0.6 درصد (یعنی 500 هزار تن) کاهش داشته است و به 14 میلیون تن رسیده است. اما تولید برنج در کشور با رشد 200 هزار تنی بالغ بر 3.3 میلیون تن شده است.  ایران در سال پیش از آن 3.1 میلیون تن برنج تولید کرده بود.

تولید سایر غلات نیز رشد 200 هزار تنی داشته و از 4.1 میلیون تن در سال زراعی 98-97 به 4.3 میلیون تن طی سال زراعی 99-98 رسیده است. شایان ذکر است سهم ایران از کل ذخایر غلات دنیا 1.1 درصد محاسبه شده است.

ایران که از نظر جمعیتی در جایگاه هفدهم جهان قرار دارد؛ از نظر حجم ذخایر غلات، رتبه 9 جهانی را به خود اختصاص داده است. کشورهای کانادا، اتحادیه اروپا، روسیه، آمریکا، چین، هند، آرژانتین و برزیل ذخایر غلات بیشتری در سال 2020 نسبت به ایران داشته اند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

 

شهرک‌های کشاورزی همانند بهشتی برای سرمایه گذاری است

علی اشرف منصوری مدیرعامل شرکت شهرک های کشاورزی در نشستی خبری اظهار کرد: شهرک های کشاورزی همانند بهشتی برای سرمایه گذاری است و کسانی که سرمایه گذاری در بخش کشاورزی را دارند شرایط مناسبی دارد.

به طور مثال در استان اردبیل که پیش از این میزان گلخانه ها یک تا دو هکتار بیشتر نبود با توسعه شهرک کشاورزی در حال حاضر تنها در مغان 1600 هکتار گلخانه ایجاد شده است.

مدیرعامل شرکت شهرک های کشاورزی ادامه داد: راهکار توسعه افزایش بهره وری منابع آب و خاک؛ افزایش گلخانه ها است. همچنین اگر به دنبال اشتغالزایی و حل معضل بیکاری در استان ها هستیم، هیچ فعالیتی به اندازه کشت گلخانه ای در این حوزه مؤثر نیست.

وی تصریح کرد: در هر گلخانه حداقل برای 10 نفر اشتغال ثابت ایجاد می کند و برای برداشت محصولات گلخانه ای نیز برای 20 تا 30 نفر ایجاد اشتغال می شود. بنابراین در هیچ حوزه ای ما نمی توانیم به این اندازه اشتغال مستقیم و غیرمستقیم داشته باشیم.

منصوری با بیان اینکه در شهرک هایی امکان ایجاد دامپروری دام های سبک و سنگین نیز وجود دارد؛ اظهار داشت: درخواستهای ارائه شده از سوی سرمایه گذاران در این زمینه را بررسی می شود و آماده واگذاری آنها هستیم.

وی گفت: ما در شهرک های کشاورزی 25 تا 30 هزار هکتار عرصه را برای این منظور مطالعه و آماده کرده ایم و در این زمینه نیز اطلاع رسانی های کافی و لازم انجام شده و آماده حضور سرمایه گذاران هستیم که این عرصه ها سه برابر عرصه هایی است که در حال حاضر در کشور فعالیت می کنند.

واگذاری ها و تشهیلات ارائه شده

منصوری با اشاره به واگذاری های انجام شده در حوزه شهرک های کشاورزی گفت: تاکنون 8 هزار و 900 هکتار زمین را واگذار کرده ایم، ضمن اینکه بحث کنترل و نظارت را به دقت پیگیری می کنیم تا تخلفی صورت نگیرد و در فرآیند نظارت تاکنون 2 هزار هکتار زمین را خلع ید کرده ایم.

به گفته این مقام مسئول، 5 هزار و 600 تا 5 هزار و 700 هکتار از زمین ها در حال ساخت و ساز هستند و خیلی از آنها به بهره برداری رسیده اند. در کنار این اقدامات فراخوان ها و واگذاری ها مرتب انجام می شود. همچنین عمده واگذاری ها طی دو تا سه سال اخیر اتفاق افتاده است.

مدیرعامل شرکت شهرک های کشاورزی با اشاره به تسهیلات بانکی ارائه شده از سوی این شرکت گفت: ما 1,200 میلیارد تومان تسهیلات بانکی پرداخت کرده ایم و از سرمایه گذاران و کسانی که با قرارداد دارند خواهشمندیم که با مراجعه به بانک ها و فراهم آوردن الزامات مورد نیاز آنها قراردادهای خود را نهایی کنند تا بتوانند فعالیت خود را هر چه سریعتر آغاز نمایند.

منصوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به هزینه احداث گلخانه های مدرن گفت: یک هکتار گلخانه بین 4 تا 20 میلیارد تومان هزینه می برد، ضمن اینکه برای توسعه واحدهای گلخانه ای از تجهیزات خارجی استفاده نمی شود، به دلیل اینکه این تجهیزات در داخل کشور وجود دارد و باید با اتکا به تولید داخل این کار انجام شود.

تولیدات محصولات کشاورزی شهرک های کشاورزی به 600 هزار تن تا پایان سال میرسد

وی با بیان اینکه تا پایان امسال میزان تولیدات شهرک های کشاورزی به 600 هزار تن می رسد، گفت: این در حالی است که دو سال پیش یک کیلوگرم هم تولید در این شهرک ها  نداشتیم.

منصوری با بیان اینکه عمده فعالیت های ما در حوزه شهرک های کشاورزی از اواخر سال 96 شروع شده است، گفت: قیمت محصولات صادراتی طی سال های اخیر رشد زیادی داشته و تقریباً 5 تا 6 برابر شده است، در حالی که قیمت ساخت سازه دو برابر شده، بنابراین تولید در شهرک های کشاورزی کاملاً اقتصادی و برای سرمایه گذاران به صرفه است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

 

مصوبات ششمین جلسه ستاد عالی گلخانه ها

به گزارش خبرنگار ایانا، محمدعلی طهماسبی سرپرست معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به برگزاری ششمین جلسه ستاد عالی گلخانه‌ها با حضور وزیر جهاد کشاورزی، درباره مهمترین مصوبات این جلسه اظهار کرد:

در راستای ساماندهی به وضعیت تامین و تولید بذر کشاورزی به خصوص بذر هیبرید گلخانه‌ای، با استفاده از امکانات و اراضی در اختیار وزارت جهاد کشاورزی (ایستگاه تحقیقات ورامین سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی)، پیشنهاد شد، معاونت برنامه ریزی و اقتصادی و معاونت تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موضوع انتخاب مجری ملی تولید بذر و ایجاد شهرک ویژه تولید بذر را مورد بررسی قرار داده و نتیجه را به ستاد عالی گلخانه ها گزارش دهند.

تسهیل فرآیند تاسیس گلخانه

وی در رابطه با موضوع صدور و استعلام پروانه تاسیس گلخانه‌ها خاطرنشان کرد: در این جلسه مقرر شد، بانک کشاورزی، پروانه تاسیس گلخانه صادره توسط مراجع ذیصلاح (سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان یا سازمان جهاد کشاورزی استان) را در مراحل بررسی و پرداخت تسهیلات بانکی، ملاک عمل قرار دهد و از تکرار استعلام ها (به خصوص پروانه بهره برداری آب واحدهای گلخانه ای) خودداری کند.

طهماسبی افزود: در همین رابطه تاکید شد، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور نیز با استفاده از تمام توان و ظرفیت واحدهای زیرمجموعه خود در سطح استان ها و با لحاظ کلیه استانداردها و ضوابط فنی، تمهیدات لازم برای بررسی دقیق اسناد و مدارک متقاضیان دریافت مجوزهای گلخانه ای را به عمل آورد.

رصد میزان کشت و تولید محصولات مختلف باغبانی و گلخانه ای

وی در رابطه با رصد میزان کشت و تولید محصولات گلخانه ای عنوان کرد: پیگیری‌های لازم از طریق مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات، مجری طرح سامانه یکپارچه اطلاعات کشاورزی و با همکاری معاونت امور باغبانی برای ایجاد سامانه آنلاین رصد میزان کشت و تولید محصولات مختلف باغبانی و گلخانه ای به عمل خواهد آمد.

بررسی تخصیص آب به گلخانه‌ها در جلسه هیئت دولت

طهماسبی در خصوص موضوع تخصیص آب به گلخانه‌ها عنوان کرد: مقرر شد، معاونت آب و خاک با همکاری معاونت امور باغبانی (مجری طرح توسعه گلخانه های کشور)، شرکت شهرک های کشاورزی و سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور، کلیه مسائل و مشکلات مرتبط با حوزه تامین و تخصیص آب واحدهای گلخانه ای مرتبط با وزارت نیرو را احصاء و مستندسازی نمایند تا در جلسه هیات دولت و خدمت رئیس جمهور، موضوع طرح و دستورات مقتضی اخذ شود.

احصا موانع تولید به همراه احکام پیشنهادی 

سرپرست معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: در جلسه ستاد عالی گلخانه ها همچنین مقرر شد، معاونت برنامه ریزی و اقتصادی با همکاری معاونت امور باغبانی (مجری طرح توسعه گلخانه های کشور)، موانع جهش تولید در بخش باغبانی و گلخانه ها و احکام پیشنهادی برای رفع موانع تولید و توسعه را تهیه کنند.

ایجاد بخش تحقیقات گلخانه‌ای در مغان اردبیل

سرپرست معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به سطح وسیع توسعه گلخانه‌ها در منطقه مغان استان اردبیل و لزوم پشتیبانی و تامین الزامات امر، مقرر شد، موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور نسبت به ایجاد بخش تحقیقات گلخانه ای با استفاده از امکانات فراهم شده توسط شرکت شهرک‌های کشاورزی در منطقه مغان، پیگیری و اقدام لازم را بعمل آورد و نتیجه را به ستاد عالی گلخانه ها گزارش کنند.

 ارزیابی مجدد افزایش ضرایب توثیق ارزش سازه و تجهیزات گلخانه ای

طهماسبی گفت: در راستای مساعدت به کشاورزان، کارآفرینان و متقاضیان سرمایه گذاری در بخش گلخانه ها و کاهش مشکلات ناشی از تامین وثایق سنگین ملکی، مقرر شد، موضوع افزایش ضرایب توثیق ارزش سازه و تجهیزات گلخانه ای مجددا در جلسه هیات مدیره بانک کشاورزی مورد بررسی قرار گرفته و نتیجه امر به ستاد عالی گلخانه ها گزارش شود.

ارائه راهکار مناسب برای تامین و پرداخت تسهیلات بانکی

سرپرست معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در رابطه با نحوه تامین و پرداخت تسهیلات بانکی اظهار کرد: مقرر شد، معاونت برنامه‌ریزی و اقتصادی با همفکری معاونت امور باغبانی نسبت به ارائه راهکار مناسب برای تامین و پرداخت تسهیلات بانکی به پروژه های کلان و بزرگ گلخانه ای که تاثیر مثبت و موثری در تحقق اهداف برنامه اقتصاد مقاومتی و جهش تولید، اشتغال‌زایی پایدار، تنظیم بازار داخلی و فراهم شدن زمینه صادرات دارند، اقدام کنند.

پیگیری ساماندهی زیرساخت های مورد نیاز برای صادرات محصولات گلخانه ای

وی ضمن تاکید بر پیگیری ساماندهی زیرساخت های مورد نیاز برای صادرات محصولات گلخانه ای، عنوان کرد: مقرر شد، نسبت به اجرایی شدن طرح زنجیره تولید تا صادرات محصولات گلخانه ای در قالب کشاورزی قراردادی پیشنهادی اتحادیه سراسری تعاونی های گل و گیاه، محصولات گلخانه ای، صنایع و خدمات وابسته، توسط معاونت ها و سازمان های مربوطه (معاونت برنامه ریزی و اقتصادی، سازمان مرکزی تعاون روستایی، معاونت توسعه صنایع تبدیلی و کسب و کارهای کشاورزی و معاونت باغبانی) مساعدت و اقدام لازم به عمل آید.

منبع: خبرگزاری ایانا

 

عملیات جنگل‌کاری در سال جدید در سه فاز جنگل‌کاری، زراعت چوب و صیانت از جنگل‌ها

به نقل از خبرگزاری تسنیم مسعود منصور معاون وزیر و رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در نشست سراسری با مدیران منابع طبیعی استان‌های این سازمان که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، اظهار داشت: عملیات جنگل‌کاری در سال جدید بر حسب هکتار، در یک تاریخ مشخص و به صورت همزمان، در سه فاز جنگل‌کاری، زراعت چوب و صیانت از جنگل‌ها، آغاز خواهد شد.

رئیس ازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با تأکید بر لزوم تشدید اقدامات حفاظتی در کل کشور به خصوص مناطق هیرکانی، تصریح کرد: ساماندهی حفاظتی خط قرمز ما است و باید استان‌ها تا 10 آذر ماه ساماندهی نیروهای حفاظتی خود را انجام دهند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی، استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی و اتحادیه‌های منابع طبیعی و سازمان‌های مردم‌نهاد در اجرای امور آبخیزداری و آبخوان‌داری را ضروری عنوان و تصریح کرد: در 4 ماه گذشته، عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در 280 هزار هکتار از 11 استان سیل‌زده کشور انجام و برای آن 264 میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است، همچنین 6 سازه بزرگ برای دروازه قرآن شیراز که در سیل 5 فروردین 98 تخریب شد، ساخته شده است

منبع: خبرگزاری تسنیم

 

قاچاق آفتی که منافع ملی را هدف قرار می دهد

محمد علی طهماسبی – معاون وزیر جهاد کشاورزی – با بیان اینکه قاچاق آفتی است که منافع ملی را هدف قرار می دهد تاکید کرد: رواج قاچاق و نبود برخورد جدی با آن موجب مشکلات اقتصادی بسیار از جمله بیکاری و آسیب دیدن تولید را در پی دارد.

در حوزه کشاورزی آفات قرنطینه‌ای و آفاتی که در یک کشور وجود دارد و در کشور دیگر نیست توسط قاچاق از کشور مقصد به مبدا وارد می‌شود و ضر‌های جبران ناپذیری را به کشاورزان وارد می کند.

وی افزود: اگر یک محصول کشاورزی از مبادی قانونی و با رعایت مسائل قرنطینه‌ای وارد کشور شود و مشکلی داشته باشد مرجوع می‌شود، ولی در قاچاق این امکان وجود ندارد.

تجارب تلخ ایران در ورود آفات به واسط قاچاق

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تجارب ایران در ورود آفات به کشور بواسطه قاچاق محصولات کشاورزی اظهار داشت: مگس مدیترانه‌ای آفتی که چهارصد محصول را نابود می‌کند توسط قاچاق مرکبات وارد ایران شد و کردستان و یزد را آلوده کرد و تبدیل به چالشی بزرگ برای باغداران شد.

همچنین مگس میوه زیتون هم توسط میوه‌های قاچاق و بواسطه رعایت نشدن مسائل قرنطینه‌ای وارد کشورمان شد، سوسک حنایی خرما هم که آفت خطرناکی است چند سال پیش از طریق قاچاق به کشورمان آمد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: در ایران تنوع اقلیمی به صورت چند صد اقلیم خرد و بزرگ وجود دارد و امکان کشت تمام محصولات کشاورزی گرمسیری نیمه گرمسیری و سردسیری وجود دارد.

وی ادامه داد: مشکل اینجاست که وقتی میوه قاچاق توقیف می‌شود می‌گویند چرا از بین برود به جای امحاء شدن وارد بازار می‌شود این در حالیست که از لحاظ بهداشتی باید حتما این دست محصولات قاچاق از این بروند.

وی افزود: پولی بابت کالای قاچاق ندادیم که دلمان برایش بسوزد و بگوییم با امحای آن سرمایه ملی از دست می‌رود در واقع اگر به قاچاق رحم کنیم منافع ملی را آتش زده ایم.

طهماسبی گفت: چهارمحصول موز، آناناس، انبه و نارگیل به دلیل تولید کم یا نبود تولید مجوز واردات دارند و با رعایت کامل شرایط قرنطینه‌ای و پرداخت کامل حق و حقوق گمرکی می توانند وارد کشور شوند.

او افزود: تولید موز در سال تا 130 هزار تن رسیده و انواع آن در سیستان و بلوچستان در حال تولید است تولید آناناس خیلی کم است که شرایط خاص خود را می خواهد و در گلخانه‌های کوچک در حال انجام است ودر مورد نارگیل هم تولیدمان کم است و نیاز با واردات برطرف می‌شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

 

مهمترین وظیفه سازمان جنگل‌ها حفظ منابع پایه و صیانت از جنگل‌ها و مراتع است

به گزارش خبرنگار ایانا، مسعود منصور عصر روز دوشنبه در برنامه زنده شبکه خبر با ‌بیان اینکه مهمترین وظیفه سازمان جنگل‌ها حفظ منابع پایه و صیانت از جنگل‌ها و مراتع است، از تشدید ‌اقدامات حفاظتی در جنگل های شمال خبر داد و یادآور شد: در 8 ماهه امسال 3 هزار پرونده قاچاق چوب ‌برای متخلفان تشکیل شده است.‌

وی خاطرنشان کرد: چتر حفاظتی سازمان جنگل‌ها در جنگل‌های هیرکانی روز به روز از توسعه و گسترش ‌بیشتری برخوردار خواهد شد و اقدامات حفاظتی، گشت و مراقبت، حضور فیزیکی و نوع مدیریت حاکم بر ‌عرصه‌های جنگلی تأثیرگذار ارزیابی شده است.‌

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور همچنین در این برنامه از ساماندهی نیروهای حفاظتی و ‌تامین تجهیزات و امکانات اطفای حریق خبر داد و گفت: کلیه خودروهای گشت و مراقبت تحت نظارت قرار ‌دارند و برای جلوگیری از قاچاق چوب بسیاری از راه‌های غیرضروری که منتهی به جنگل می‌شوند مسدود ‌خواهد شد.‌

مسعود منصور با بیان اینکه اقدامات فنی و کارشناسی در جنگل‌های هیرکانی دامنه بیشتری خواهد گرفت، به حضور ‌کارشناسان بخش‌های فنی در عرصه‌های منابع‌طبیعی اشاره کرد و گفت: حضور کارشناسان علاوه بر انجام ‌اقدامات بهداشتی و پرورشی به حفاظت بیشتر جنگل‌ها کمک خواهد کرد.‌

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور همچنان که بارها اعلام کرده است این بار نیز در برنامه ‌زنده شبکه ششم سیمای جمهوری اسلامی به صراحت اعلام کرد که بهره برداری چوبی از جنگل ممنوع و ‌خط قرمز ماست و سازمان جنگل‌ها نه تنها اختیار قانونی برای برداشت چوب از جنگل ندارد بلکه تمایلی هم ‌به این موضوع ندارد.

منبع: خبرگزاری ایانا

 

2 هزار میلیارد تومان تسهیلات در قالب کشاورز کارت هایی تا سقف 20 میلیون تومان

به گزارش ایانا و به نقل از شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، حمید رسولی مجری طرح خودکفائی کودهای کشاورزی و مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی اظهار کرد: طبق اعلام بانک کشاورزی، بیست هزار میلیارد ریال تسهیلات از محل منابع داخلی بانک کشاورزی و در قالب کارت هایی تا سقف ٢٠٠ میلیون ریال در اختیار کشاورزان قرار گیرد.

وی افزود: این کارت صرفا برای خرید کود و سم مورد نیاز کشاورزان شارژ شده و قابلیت استفاده در بیش از 3500 پایانه فروش کارگزاران مورد تایید شرکت خدمات حمایتی کشاورزی را دارد.

هفته نامه کشاورزی شماره 2

رسولی تصریح کرد: کارمزد این تسهیلات  ١٢ درصد در سال است و چک های برگشتی و بدهی سررسیده احتمالی کشاورزان مانع از صدور و اعطای “کشاورز کارت” نخواهد شد.

مجری طرح خودکفائی کودهای کشاورزی خاطرنشان کرد: کشاورزان متقاضی دریافت “کشاورزکارت” می‌توانند با مراجعه به سامانه ثبت درخواست تسهیلات وزارت جهاد کشاورزی در سامانه سیتا به آدرس www.cita.maj.ir  نسبت به ثبت درخواست خود اقدام کرده و پس از دریافت کارت از طریق کارگزاری‌های شرکت خدمات حمایتی کشاورزی نسبت به خرید کوهای کشاورزی اقدام کنند.

منبع: خبرگزاری ایانا

 

افتتاح شهرک‌های استارت‌آ‌پی بخش کشاورزی

به گزارش ایانا، حمیدرضا مختاری مجری راه اندازی کسب و کارهای نوپا در بخش کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا از افتتاح شهرک‌های استارت‌آ‌پی بخش کشاورزی تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: در حال حاضر بالغ بر ۲۰۰ استارت‌آپ در بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند.

وی با اشاره به انعقاد تفاهمنامه شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی با معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور برای راه‌اندازی شهرک‌های استارت‌آ‌پی کشاورزی در استان البرز، یادآور شد:  برج نوآوری در کلاه‌فرنگی اتوبان تهران- کرج در پل فردیس راه ‌اندازی می‌شود و خبرهای خوشی تا پایان سال جاری برای این مجموعه منتشر خواهد شد.

مجری راه اندازی کسب و کارهای نوپا در بخش کشاورزی گفت: در  استان‌ها نیز مراکز تحقیقات و آموزش مسئول شناسایی کسب و کارهای جدید و آموزش آنان برای توانمندسازی و پس از آن شبکه سازی و تسهیل گری و حمایت این کسب و کارها را بر عهده دارند.

مختاری با اشاره به تشکیل انجمن صنفی استارتاپ های بخش کشاورزی، خاطرنشان کرد: این انجمن در سازمان تعاون روستایی ثبت شده و هفته آینده توسط رسانه‌ها معرفی خواهد شد.

وی در پایان تصریح کرد: مشاوره آموزش برای ورود به بخش کشاورزی در دستور کار ما قرار دارد و برنامه خلاقیت در مرکز نوآوری متمرکز شده است.

خدمات استارتاپ کشاورزی مزرعه کارآفرینی

منبع: خبرگزاری ایانا

 

برداشت سنجد در شاهرود

به گزارش خبرنگار ایانا در استان سمنان، علی‌اصغر حجی – رئیس جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود – اظهار کرد: برداشت سنجد از سطح 73 هکتار از باغات شهرستان شاهرود انجام شد.

وی گفت: از این میزان حدود 20 هکتار بارور و 53 هکتار غیر بارور است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود گفت: میانگین تولید در هر هکتار 2 و نیم تن محصول سنجد می باشد.

حجی به مهم‌ترین ارقام سنجد کشت‌شده در شهرستان شاهرود اشاره کرد و افزود: کلاغی، نقلی، عنابی و محلی مهم‌ترین ارقام سنجد در این شهرستان است.

وی افزود: لازم به ذکر است در سال‌های اخیر به علت کاهش آب‌های زیرزمینی و مصرف بهینه آب چاه‌های کشاورزی همچنین مقاومت و سازگاری این محصول در برابر شرایط آب و هوایی و آفات و بیماری‌ها، احداث باغات سنجد افزایش چشمگیری داشته است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود خاطرنشان کرد: برداشت سنجد از ابتدای مهرماه آغاز و تا اواسط آبان انجام می گیرد.

منبع: خبرگزاری ایانا


هفته نامه کشاورزی مزرعه کارآفرینی با نظرات ارزشمند شما کامل تر خواهد شد. لطفا نظرات خود را ارسال بفرمایید.