در هفته نامه کشاورزی مزرعه کارآفرینی به مهمترین اخبار هفته اشاره می‌شود. در ادامه اخبار مهم و کاربردی کشاورزی در هفته سوم آبان ۱۳۹۹ را مشاهده می‌کنید.

توقف بهره‌برداری چوب از جنگل‌های شمال به معنای ترک جنگل نیست

رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: توقف بهره‌برداری چوبی از جنگل‌های شمال به ‏معنای ترک جنگل نیست بلکه سایر اقدامات مدیریتی و حفاظتی در جنگل‌های کشور در حال اجراست. ‏

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جنگل‌ها، مسعود منصور در برنامه زنده شبکه خبر با ‏بیان این که مهمترین وظیفه سازمان جنگل‌ها حفظ منابع پایه و صیانت از جنگل‌ها و مراتع است، از تشدید ‏اقدامات حفاظتی در جنگل های شمال خبر داد و یادآور شد: در ۸ ماهه امسال ۳ هزار پرونده قاچاق چوب ‏برای متخلفان تشکیل شده است.‏

وی خاطرنشان کرد: چتر حفاظتی سازمان جنگل‌ها در جنگل‌های هیرکانی روز به روز از توسعه و گسترش ‏بیشتری برخوردار خواهد شد و اقدامات حفاظتی، گشت و مراقبت، حضور فیزیکی و نوع مدیریت حاکم بر ‏عرصه‌های جنگلی تأثیرگذار ارزیابی شده است.‏

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور همچنین در این برنامه از ساماندهی نیروهای حفاظتی و ‏تامین تجهیزات و امکانات اطفای حریق خبر داد و گفت: کلیه خودروهای گشت و مراقبت تحت نظارت قرار ‏دارند و برای جلوگیری از قاچاق چوب بسیاری از راه‌های غیرضروری که منتهی به جنگل می‌شوند مسدود ‏خواهد شد.‏

منبع: خبرگزاری مهر

 

نهمین نمایشگاه بین المللی دام و طیور، شیلات و آبزیان و دوازدهمین نمایشگاه بین المللی کشاورزی

دوازدهمین نمایشگاه بین المللی کشاورزی  و نهمین نمایشگاه بین المللی دام و طیور، شیلات و آبزیان

  • تاریخ شروع : 1399/9/4 (2020/11/24)
  • تاریخ پایان : 1399/9/7 (2020/11/27)
  • نوع نمایشگاه : بین المللی
  • تلفن : 07132302211
  • فکس : 07132302211

نهمین نمایشگاه بین المللی دام و طیور، شیلات و آبزیان و دوازدهمین نمایشگاه بین المللی کشاورزی با مدیریت شرکت مدیریت و توسعه فروغ افکار در تاریخ ۴ لغایت ۷ آذرماه سال ۱۳۹۹ در محل نمایشگاه های بین المللی جنوب شرق در کرمان برگزار می گردد.

صنعت کشاورزی با تامین مواد خام و اولیه مورد نیاز صنایع بالادستی، تامین نهاده ‎هایی مانند نیروی کار، مصرف تولیدات سایر بخش‏های صنعتی از قبیل کودها و سموم شیمیایی و ماشین‌آلات کشاورزی، تجهیزات گلخانه ای، ارزآوری برای کشور و تامین مالی سایر بخش‎های زیربنایی نقش بسزایی در روند رشد و توسعه اقتصادی هر کشوری را دارا می باشد.

این نمایشگاه یک رویداد بین المللی در حوزه صنعت کشاورزی می باشد که در آن آخرین دستاوردهای این حوزه به نمایش در می آید.

منبع و آدرس صفحه نمایشگاه

 

شيوه نامه جدید تأمين، توزيع و نظارت بر آفت كش های کشاورزی 

شيوه نامه جدید تأمين، توزيع و نظارت بر آفت كش های كشاورزی توسط وزیر جهاد کشاورزی ابلاغ شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سنم، در این ابلاغیه آمده است: با عنایت به ماده (2) دستورالعمل نحوه نظارت بر فرآیند تامین و توزیع نهاده های کشاورزی، شيوه نامه جدید تأمين، توزيع و نظارت بر آفت كش های كشاورزی برای اجرا ابلاغ می گردد.

دانلود شیوه‌نامه

 

لزوم حمایت از توسعه گلخانه‌ها‌ و تسریع در صدور و تمدید مجوز متقاضیان

وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد:

با هماهنگی سایر دستگاه‌ها باید نیاز به تاییدیه را در زیر بخش‌های وزارت جهاد کشاورزی کاهش دهیم تا مشکل متقاضیان سریع‌تر رفع شود.

مسئولیت بررسی پروانه‌ها بر عهده سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور و معاونت باغبانی است و بانک کشاورزی باید بر اساس استعلامات این دو بخش، تمدید و تخصیص اعتبارات را تسریع کند.

در زمینه خوداجرایی گلخانه‌ها، پتانسیل خوبی وجود دارد و باید این مساله به درستی بررسی شود.

باید نوع گلخانه‌های خوداجرایی، نحوه ترکیب کشت و میزان سودآوری آنها مورد بررسی قرار گیرد که با این بررسی، نوع مشوق‌های ما برای این گلخانه‌ها با سایر گلخانه‌ها متفاوت خواهد شد.

باید موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی بر روی این موضوع کار کند تا بدانیم نیاز این بخش چیست و به چه حمایت‌هایی نیاز دارند.

منبع: سازمان نظام مهندسی کشاورزی ایران

 

کود شیمیایی اوره با قیمت یارانه‌ای در اختیار کشاورزان

کود شیمیایی اوره باید با قیمت یارانه‌ای در اختیار کشاورزان قرار گیرد

به گزارش ایانا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهور، اسحاق جهانگیری در جلسه رفع موانع جهش تولید، بخش کشاورزی را از مهمترین و اصلی ترین بخش های تولیدی کشور برشمرد و بر ضرورت حمایت از کشاورزان و فعالان این بخش تاکید کرد و گفت: کشاورزان از پرتلاش ترین و زحمت کش ترین اقشار جامعه هستند که مسئولان باید با جدیت به مشکلات و درخواست های آنها رسیدگی کنند.

وی افزود: متاسفانه در ادوار گذشته تصور همه دولت ها این بوده است که امتیازهای فراوانی به بخش کشاورزی داده می شود اما امروز با آزاد شدن قیمت نهاده های بخش کشاورزی، هزینه های تولید برای کشاورزان مضاعف شده است که لازم است سیاست گذاری ها و برنامه ریزی های لازم در راستای حمایت از این بخش انجام شود.

تدوین برنامه حمایت دولت از بخش کشاورزی

دکتر جهانگیری از وزارت جهاد کشاورزی خواست موارد حمایت دولت از بخش کشاورزی و نیز محدودیت های اعمال شده نظیر قیمت گذاری و جلوگیری از صادرات را به صورت دقیق احصاء و برنامه ای جامع برای نحوه حمایت دولت از بخش کشاورزی تدوین کند تا در جلسه هیات دولت مورد تصمیم گیری قرار گیرد.

معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به یکی از موضوعات مطرح شده در جلسه در خصوص تعیین قیمت کود شیمیایی اوره، گفت: با توجه به نقش پراهمیت کود شیمیایی اوره در تولیدات کشاورزی و به ویژه تولید گندم، لازم است این نهاده با قیمت یارانه ای در اختیار کشاورزان قرار گیرد تا خدشه ای به خودکفایی گندم در کشور وارد نشود.

در این جلسه که وزرای جهاد کشاورزی، امور اقتصادی و دارایی، روسای اتاق بازرگانی ایران و تهران و نمایندگان قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند، گزارشی از وضعیت تامین نهاده های کشاورزی ارائه و پس از بحث و تبادل نظر، پیشنهاد شد که بدلیل نقش مهم کود شیمیایی اوره در تولیدات کشاورزی بخصوص گندم، قیمت این نهاده کشاورزی تا پایان سال 1400 به صورت یارانه ای تعیین شود.

منبع: خبرگزاری ایانا

برنامه تامین بذر گندم مرغوب و گواهی شده - به نوشته رئیس موسسعه ثبت و گواهی بذر و نهال

برنامه تامین بذر گندم مرغوب و گواهی‌شده

براساس سیاست کلی معاونت امور زراعت، تامین 65درصد بذر گندم آبی و 40درصد بذر گندم دیم با بذر گواهی‌شده هدف‌گذاری شده است. بر مبنای برنامه ریزی انجام شده، تامین بذر گواهی‌شده تا سال زراعی 96-95 با رشد سالیانه همراه بود به نحوی که در این سال زراعی با تحقق 91 درصدی برنامه‌، بیش از 470 هزارتن بذر گندم در طبقات و ارقام مختلف توسط شرکت‌های بذر دارای مجوز، خریداری شد و قسمت اعظم بذرهای تولیدی نیز به فروش رسید و توسط کشاورزان کشت شد.

در سال زراعی 97-96 برنامه تامین بذر گندم با رشد حدود 10 درصدی، 572 هزارتن برنامه‌ریزی شد و با تلاش شرکت‌های بذر، پیمانکاران تولیدکننده بذر و دستگاه نظارت، حدود 95 درصد برنامه، محقق و بیش از  543هزار و 128 تن بذر گندم خریداری شد.

این مقدار بذر در تاریخ تولید و تامین بذر کشور بی سابقه بوده است و باید توجه داشت که این مهم با وجود عوامل طبیعی نامساعدی مانند دمای پائین کم سابقه بهاره و شیوع بیماری‌هایی مانند لکه نواری باکتریایی گندم انجام شد.

افزایش بسیار جدی در هزینه‌های تولید بخش کشاورزی ناشی از افزایش چندبرابری قیمت ارز و همچنین اعلام دیرهنگام قیمت خرید تضمینی گندم توسط شورای اقتصاد، منجر شد که حدود 105 هزارتن از بذرهای کیفی خریداری شده نزد شرکت‌های بذر باقی ماند.

از آنجائی که عموماً شرکت‌ها بر اساس سفارش، بذر خود را بوجاری، ضدعفونی و بسته‌بندی می‌کنند، نزدیک به 65 هزارتن از این بذرها به صوت خام نزد شرکت‌ها موجود بود که با توجه به موج خرید گندم خارج از شبکه توسط دلالان در زمستان 1397، این بذرها با قیمت بالاتر از خرید تضمینی به دلالان فروخته و از نظام بذر خارج شد. این در حالی بود که دولت یارانه بذر گندم و جو را با تاخیر حداقل یک و نیم ساله به شرکت‌ها پرداخت می‌کرد و شرکت‌ها در چنین شرایطی به طور مضاعف متضرر شدند.

با توجه به مانده بذر شرکت‌ها و پیش‌بینی عدم استقبال نسبی کشاورزان از خرید بذر گواهی‌شده گندم، برنامه تامین بذر گندم سال زراعی 98-97 نه تنها نسبت به سال قبل افزایش نداشت، بلکه کاهش حدود شش درصدی (537929 تن) را تجربه کرد.

عدم تحقق کامل برنامه ها

علیرغم تلاش معاونت امور زراعت، طرح گندم و دستگاه نظارت (مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال)، به دلیل عدم اطمینان شرکت‌ها از فروش بذر مطابق برنامه مصوب، تنها 84.2 درصد برنامه محقق شد و 453 هزارتن بذر گندم به انبار شرکت‌های تولیدکننده بذر وارد شد که کاهش حدود 20درصدی را نسبت به فصل زراعی گذشته نشان داد.

متاسفانه به دلیل اعلام دیرهنگام قیمت خرید تضمینی و اصلاح مجدد بسیار دیرهنگام آن، حدود 130 هزارتن از بذرهای خریداری شده نزد شرکت‌ها رسوب کرد و حدود 270 هزارتن بذر گواهی‌شده گندم توسط کشاورزان جذب شد.

عدم اطمینان کشاورزان و تولیدکنندگان بذر نسبت به سیاست‌های شورای اقتصاد برای قیمت‌گذاری مناسب گندم و میزان یارانه پرداختی به بذر غلات، باعث شد در سال زراعی 1399-1398 تنها 381 هزارتن بذر گندم و حدود 40 هزارتن بذر جو توسط شرکت‌های تولید بذر تدارک دیده شود و تحقق برنامه در گندم و جو به ترتیب 73 و 59 درصد باشد.

البته وزارت جهاد کشاورزی با بسیج امکانات تعاونی‌های تولید و روستائی ضمن بوجاری و ضدعفونی بذرهای خودمصرفی کشاورزان، با تدارک بذر مرغوب گندم در برخی استان‌ها سعی کرده است تا کمبود بذرهای گواهی‌شده را جبران کند و تاکنون هیچ سطحی در کشور بدلیل نبود بذر، کشت نشده رها نشده است.

منبع: خبرگزاری ایانا


هفته نامه کشاورزی مزرعه کارآفرینی با نظرات ارزشمند شما کامل تر خواهد شد. لطفا نظرات خود را ارسال بفرمایید.